Niets gevonden.

Hoe krijg je een gebalanceerd leven?

Hoe kun je zorgen voor een gezond en gebalanceerd leven?

 

Vooral via; bewustwording, ademhaling, grenzen stellen en meditatie.

 

Deze elementen kunnen je helpen om meer in contact te komen met jezelf en je welzijn te verbeteren. Laten we ze eens nader bekijken.

Bewustwording is het bewust worden van je eigen gedachten, emoties en lichaam. Door bewust te zijn van jezelf, kun je beter begrijpen wat je nodig hebt en wat je grenzen zijn. Bewustwording helpt je ook om meer in het hier en nu te leven, in plaats van in het verleden of de toekomst. Bewustwording kun je oefenen door regelmatig stil te staan bij hoe je je voelt, wat je denkt en wat er in je lichaam gebeurt.

Ademhaling is een belangrijk aspect van bewustwording. Door je te concentreren op je ademhaling, kun je rust en ontspanning creëren. Een diepe, langzame ademhaling kan helpen om stress en angst te verminderen en je lichaam te kalmeren. Ademhaling kun je oefenen door elke dag een paar minuten bewust te ademen, bijvoorbeeld als je wakker wordt, voor je gaat slapen of als je een pauze neemt.

Grenzen stellen is ook een belangrijk onderdeel van zelfbewustzijn. Het is belangrijk om te weten wat je wel en niet wilt, en om jezelf te beschermen tegen dingen die niet goed voor je zijn. Door grenzen te stellen, kun je jezelf respecteren en waarderen, en anderen laten weten hoe ze met jou moeten omgaan. Grenzen stellen kun je oefenen door duidelijk te communiceren wat je verwachtingen, behoeften en wensen zijn, en nee te zeggen als iets niet goed voelt.

Meditatie kan ook helpen om bewuster te worden en jezelf te centreren. Door regelmatig te mediteren, kun je je geest kalmeren en je concentreren op het huidige moment. Dit kan helpen om stress te verminderen, je humeur te verbeteren en je algemene welzijn te bevorderen. Meditatie kun je oefenen door elke dag een paar minuten stil te zitten of liggen, en je aandacht te richten op iets zoals je ademhaling, een mantra of een object.

Al met al zijn bewustwording, ademhaling, grenzen stellen en meditatie allemaal belangrijke elementen van een gezond en gebalanceerd leven. Door deze disciplines in je dagelijkse routine op te nemen, kun je jezelf helpen om meer in contact te komen met jezelf en je welzijn verbeteren.

Ik hoop dat jullie iets hebben gehad aan deze blogpost. Laat me weten wat jullie ervaringen zijn met deze elementen in de reacties hieronder.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer!

P.S. Zou jij willen leren mediteren, bewust ademhalen en voor je-zelf zorgen?

Maak dan een gratis kennismakings afspraak.

👇👇👇👇👇👇👇

https://www.cayayoga.nl/contact/

Gebruik je innerlijke kracht

Jij beschikt over een enorme, innerlijke kracht.

 

Deze innerlijke kracht kun je altijd aanspreken en toepassen ten tijde van onrust, spanning en stress. Nergens kun je een ongestoorder toevluchtsoord vinden dan in je eigen innerlijke rustpunt. Je hoeft je alleen maar in jezelf terug te trekken. Als je weet dat je over die innerlijke kracht bezit, dan hoef je die slechts aan te spreken om onmiddellijke gemoedsrust te vinden.

Helaas weten we vaak niet hoe we daar kunnen komen, het is alsof we een enorm fortuin op de bank hebben staan, maar het rekeningnummer vergeten zijn en in armoede moeten zien rond te komen. Zo sukkelen we maar door en blijven we in het zelfde cirkeltje ronddraaien.

Een goed geordende geest, je innerlijke kracht aanspreken, je terugtrekken in jezelf, het klinkt allemaal heel goed, maar helaas zijn het geen schoolvakken en dus weten we niet goed hoe wat dan moeten doen. Zou het niet prachtig zijn als we vanaf de lagere school deze vaardigheden leren zodat we daar profijt van hebben voor de rest van ons leven?

Nu moeten we dat zelf een beetje gaan uitzoeken en komen we bij allerlei DIY sites en app-jes uit en doen we maar wat. Met de beste wil van de wereld proberen we te leren mediteren, te visualiseren, te manifesteren en te transformeren. Ja we doen zeker ons best!

Misschien is het wel zo, dat je alles al in je hebt maar je bent het je nog niet bewust! Door altijd maar op zoek te zijn, ga je voorbij aan het geluk van het hier en nu, waar je zo bij kunt. Elke voorwaarde die je stelt aan gelukkig zijn, houdt je bij geluk vandaan. Het is er al, zonder condities, je kunt er zo bij als je het alleen maar toe kunt laten. De magische formule van Geluk is Tevredenheid & Dankbaarheid.

Wees dus iedere dag dankbaar en tevreden en zo zal je meer en meer  je innerlijke kracht leren ontdekken en kom je uit bij je eigen rustpunt.

 

🕉 Namasté,

Carina💖

 

Jij staat aan het roer van jou leven!

Het is jouw leven en jij bepaalt jouw koers, want jij bent de kapitein op jouw schip!

Jij staat aan het roer van jouw leven, zeg ik vaak tijdens de coaching sessies

En? Zie jij dat ook zo? Of denk je meteen: ‘ jaja lekker makkelijk maar in het dagelijks leven lijkt het net of ik geleefd wordt en dat ik helemaal niet zelf het roer in handen heb’.  Je hebt misschien wel het gevoel dat je geleefd wordt en dat alles je gewoon overkomt in het leven, maar dat is is toch echt niet zo. De positieve maar zeker ook de negatieve zaken in je leven, zijn de gevolgen van de keuzes die jijzelf hebt gemaakt. Niet bewust maar vaak onbewust zijn dit boodschappen van je hoger bewustzijn, die je iets willen vertellen. Levenslessen, het woord zegt het al. En die lessen zijn er om geleerd te worden, sterker nog, als je er niet naar luistert heb je grote kans dat hetzelfde je weer zal overkomen. Net als ik twee keer in een burn-out kwam, omdat ik de eerste keer nog niet zo goed mijn levensles zag. Echter na de tweede keer, toen ben ik mezelf pas goed tegen gekomen, heb ik besloten om de les aan te gaan en zo is mijn transformatie begonnen. Ik heb mezelf hiermee uit een grote crisis geholpen en ik pas het dagelijks toe in mijn leven en ik leer anderen om het zelfde te doen.

Hoe werkt dat dan?

Het begint met je gedachten want die bepalen je emoties en je emoties bepalen je acties. Je gedachten zijn krachten. Als jij “gelooft” dat je iets niet kan of dat het toch wel weer op niets zal uitlopen, wat denk je dat je dan krijgt? Juist, datgene waar jij om vraagt. Dat bepaal jij dus zelf, snap je? Wij saboteren onszelf met onze gedachten en onze emoties. Zo creëer je overtuigingen, die jouw werkelijkheid worden. De zogenaamde selffulfilling prophecy, een zichzelf waarmakende voorspelling.

Overtuigingen zijn gedachtevormen waarmee je je werkelijkheid creëert en interpreteert en waarop je je gedrag baseert. Het is de software die we draaien op de zintuigen. Herprogrammeer je software en herschep je werkelijkheid. Is het zo simpel ? Ja, jij hebt ze geïnstalleerd, misschien wat gedownload van je ouders. Schoon regelmatig de boel op. Elke minuut die je besteed aan zelfonderzoek en aan het maken van bewuste keuzes, is goed bestede tijd.

“zoals je denkt zul je zijn”.

Dus neem het roer in handen en zet de belemmerende overtuigingen overboord. Jij bent de kapitein van jouw schip!

Geen reacties

Hoe blijf je fysiek en mentaal vitaal?

Hoe bevorder je je gezondheid en vitaliteit?

 

Wat kun je zelf doen om in deze donkere dagen toch aan je mentale en fysieke gezondheid te werken?

Doordat de dagen nog zo kort zijn en het gauw donker is, kan het zijn dat je gauw moe bent, misschien heb je geen zin om goed voor jezelf te zorgen, gezond eten schiet er vaak bij in, dan maar een snelle hap en zo gaan ook nog eens je goeie voornemens in rook op!

Wat kan jij eraan doen? Ga je zo door of is nu de tijd aangebroken om eens goed naar jezelf te kijken en het over een hele andere boeg te gooien?

Je kunt je bijvoorbeeld eens gaan verdiepen in yoga en meditatie, of mindfulness. De eerste stap is namelijk om okay met jezelf te zijn en de energie terugkrijgen om aan jezelf te werken.  Is het echter niet zo dat als jij rustig bent in je hoofd, dat je dan veel meer voor elkaar krijgt? Dat je goede beslissingen kunt maken? Gestructureerd kunt werken, zonder allerlei afleidende gedachten? Dat je sterker in je schoenen staat? Dat je minder last hebt van deprimerende gedachten, een betere start van de dag hebt, je blijer en gezonder voelt en gezondere keuzes maakt voor jezelf.

En dat je kiest voor gezonde voeding. Ik wil het nu eerst even hebben over wat simpele stappen die je kunt nemen om je wat beter te laten voelen. Als jij eenmaal dat verschil merkt en je dus meer energie krijgt, ga je vanzelf wel door met deze nieuwe lijfstijl. Soms heb je alleen maar even een zetje in de goede richting nodig en gaat de rest vanzelf!

Ik ben een groot fan van de mediterrane keuken en van het Kretenzer dieet. Het ‘mediterrane dieet’ werd in 2010 bijgeschreven op de lijst van Immaterieel Erfgoed van de Unesco. Dan zal het wel goed zijn, denk ik, maar het is vooral heel erg lekker!

De basis van het Kretenzer dieet is het volgende :

Ten eerste :  Veel verse groente en fruit, het liefste lokaal geteeld. Slechts 1 of 2 keer per week vlees/vis/kip, ook weer het liefste lokaal (biologisch) geteeld. Geen zakjes, pakjes en take away! Gebruik het liefste een goede olijfolie. Zaden en noten op dagelijkse basis zijn een must! Melkproducten met mate en brood en graanproducten met mate. Een glas rode wijn bij de maaltijd is zeker toegestaan.

De voordelen van het Kretenzer en mediterrane dieet.

Dit dieet, wat meer een levensstijl is dan een dieet, staat model voor een perfect uitgebalanceerde voeding.

Lees hier meer over :                 https://www.ahealthylife.nl/mediterrane-dieet-leidt-tot-betere-cognitieve-functies-en-geheugen/

Groente en fruit zorgen voor vezels, vitamines, minerale zouten en alle mogelijke soorten antioxidanten. Brood, graanproducten en groente leveren koolhydraten en vezels, vitamines en minerale zouten. Verzadigde vetzuren zijn in de minderheid, omdat weinig vlees wordt gegeten, terwijl mono- en poly-onverzadigde (waaronder Omega 3) dankzij de noten en zaden, gevogelte, vis en olijfolie overduidelijk aanwezig zijn. Voor wat betreft rode wijn, die bevat beschermende polifenol en tannine, die een gunstige werking hebben bij ontstekingen, hartziektes en kanker.

 

Hier volgt nog een leuk recept voor een lekker energierijk ontbijt :

Benodigdheden :

1 eetlepel geplette lijnzaad ( de hele lijnzaad zelf even pletten in een vijzel of hakmolen)

1 eetlepel chiazaad

1 eetlepel hennepzaad

kop water

vers fruit uit het seizoen

noten

kokosroom

Laat de zaden 15 min weken en wellen in het water. Zodra dat klaar is kun je het fruit en de noten toevoegen en aftoppen met kokosroom.

Dit energierijke ontbijtpapje, zorgt voor je dagelijkse eiwitten en mineralen :

  1. Hennepzaad

Hennepzaad komt van de hennepplant. Het is één van de oudste medicinale planten in de wereld. Hennepzaad bevat plantaardige eiwitten en het essentiële omega 3 vetzuur ALA. Verder bevat het meer dan 20 soorten vitaminen zoals vitamine B1, B2, B3, B6, E en C en mineralen zoals magnesium, kalium, calcium, ijzer, chroom, zink, mangaan.

  1. Chiazaad

Chiazaad bevat net als hennepzaad veel van het essentiële omega 3 vetzuur ALA, plantaardige eiwitten en antioxidanten. Daarnaast is het een bron van vezels, bevat het onder andere vitamine B1, B2, B3, B6 en foliumzuur en mineralen zoals calcium, magnesium, kalium, zink, koper en fosfor.

  1. Lijnzaad

Lijnzaad is in zijn geheel niet goed verteerbaar in de darmen , daarom is het beter om ze eerst te pletten zodat ze openbreken. Ook lijnzaad is een bron van het essentiële omega 3 vetzuur ALA en plantaardige eiwitten. Daarnaast bevat het vitaminen zoals vitamine B1 en B2 en mineralen zoals calcium, magnesium, zink en kalium.

  1. Vers fruit uit het seizoen

Zorgt uiteraard voor de nodige vitamine C en als je ook blauwe bessen toevoegt die bevatten : vitamine C, vitamine K en mangaan.

  1. Pecannoten, zorgen voor o.a. vitamine E en vitamine B1.

 

Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebben, dan kun je mij natuurlijk altijd contacten!

Ik zeg : Eet smakelijk en Geniet van je dag!

 

 

Geen reacties

Hoe overleef je blue monday? Hier zijn 3 zelfzorg tips.

Maandag, 16 januari, is het blue monday.

De derde maandag van Januari staat bekend als blue monday. Het schijnt namelijk bewezen te zijn, via een wetenschappelijk verantwoorde formule ( daar zijn de meningen over verdeeld) waaruit zou blijken dat op deze maandag de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen. Dit zou te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Stel dat dat echt zo is, en jij je ook zo voelt, wat zou jij daaraan kunnen veranderen?

  1.  Weet dat je gedachten krachten hebben. Als jij vind dat het de meest deprimerende dag van het jaar is, dan is dat ook zo! Maar….als je het omkeert, dan is dat ook zo. Dus keer het om en maak er de meest fantastische maandag van die je je maar kunt bedenken!
  2. Begin de dag met een (glim)lach. Voordat je aan je dag begint neem jezelf voor dat je iedereen vandaag een glimlach schenkt. Een glimlach heeft iets magisch. Wetenschappers zijn er nog steeds niet uit hoe het komt dat lachen een positieve impact heeft. Niet alleen op jezelf, maar ook op de mensen om je heen.
  3. Maak een positieve affirmatie voor vandaag. Ook hier geldt: gedachten zijn krachten. Een affirmatie is een bevestiging die je in gedachten herhaald. Bijvoorbeeld : ik kan alles aan wat deze dag mij biedt of ik geniet van het leven of vul voor jezelf maar in.

Daarnaast is het zo dat elke dag een blue monday voor je zou kunnen zijn, is het niet? Gewoon meebewegen met de ups en downs in het leven en je er niet te druk over maken, is uiteindelijk het allermooiste. En dat is wat de yogi ook leert.  Ben jij benieuwd of je dat kunt leren? Stuur me dan een berichtje.

Voortaan geen blauwe maandag meer met deze 3 zelfzorg tips!

Have a nice blue monday 💙

 

Hoogte-en dieptepunten

Zonder dieptepunten, geen hoogtepunten.

 

Zonder leed, geen vreugde.

 

Ja, mooi toch, die tegeltjes wijsheid.
Kun je je hoogtepunten vieren maar ook je dieptepunten?
Meestal zie je achteraf pas, dat je dieptepunt misschien wel een hoogtepunt was. Dat je hebt mogen leren om het anders te gaan doen, of iets loslaten of iets in jezelf te transformeren.
Het zijn niet de pieken die de kwaliteit van je leven bepalen, maar hoe je met de dalen omgaat. Investeren in vaardigheden die je leren tegen de wind op te boksen zijn van levensbelang. Dat geld voor een succesvolle onderneming, voor een goede gezondheid, een goede relatie en voor een goede mentale weerbaarheid.
Het inzicht verkrijgen in het waarom, is meestal de eerste stap van verandering. Bewust worden van patronen, gedrag, situaties, emoties of gedachten, dat vergt echt wel lef. Je hebt lef nodig om naar jezelf te durven kijken. En nog meer lef om jezelf te durven aanpakken. Om JA tegen jezelf te zeggen.
JA, ik ga ervoor!  Ik ga voor vernieuwing, verandering, verbetering.
Ben jij klaar voor die transformatie? Juist nu. Zeg je JA tegen jezelf, dan zeg je JA tegen het leven.

Hoe kun jij dat gaan aanpakken? Een van de belangrijkste vaardigheden is: positief denken. Het is misschien even oefenen, maar het is makkelijker dan je denkt, want wat je denkt bepaal je tenslotte helemaal zelf! Daar heb je gewoon controle over. Over de situatie waarin je terecht gekomen bent heb je dat niet altijd, maar over de gedachten die je over de situatie hebt ben jij de baas. Het betekent een wereld van verschil hoe je je uiteindelijk over de situatie voelt.

En weet dat alles in het leven tegenpolen heeft, zoals het yin/yang model. Vreugde en verdriet, liefde en haat, licht en donker. Zonder duisternis is er geen licht. Zonder downs geen ups. Het allerbelangrijkste is dat je leert om niet te veel mee te gaan in de downs. Laat je niet door je emoties meeslepen maar weet dat er altijd weer een lichtpuntje komt, een hoogtepunt. Ook of misschien wel juist uit die down, dat dieptepunt.

Jij kan het zelf in de hand houden en bepalen, je hoogtepunten. Je eigen, persoonlijke succes, oftewel je kwaliteit van leven. Iedereen kent zijn dalen in de vorm van bijvoorbeeld een echtscheiding, ziekte, ontslag of burn-out. Maar hoe je er uiteindelijk zelf mee omgaat maakt het verschil.

Door JA tegen onszelf te zeggen en te investeren in onszelf creëren we onze eigen pieken. Zodoende ben je voorbereid om met de nieuw verworven inzichten en vaardigheden, de dalen én pieken van het leven te beleven én te overleven.

Vier daarom, juist vandaag, je hoogte-en diepte punten, want je succes wordt uiteindelijk niet bepaald door je hoogtepunten, maar hoe je met de dieptepunten omgaat.

Ik wens je vele mooie hoogtepunten en wijsheid, liefde en kracht tijdens je dieptepunten.
Geen reacties

Jij bent je eigen medicijn

Jij bent je eigen medicijn, je hebt namelijk alles in huis om goed voor jezelf te zorgen.

 

Misschien ben je je er niet bewust van, dat je je eigen medicijn bent. Je kunt echter heel veel leed en ellende voorkomen door je meer bewust te worden van je eigen (helende) kracht.

Zolang je de oude patronen, die jouw leven beheersen, niet doorbreekt kom je ook niet verder. Je zult het eerst onder ogen moeten zien. Je kunt niets genezen waarvan je je niet bewust bent. Het is net als met een ui die je pelt, totdat je bij de kern uit komt. Bij die kern uitkomen, dat is dan uiteindelijk je bewust worden van wie je werkelijk bent, je ware essentie, de bron. Jij bent die bron die altijd liefdevol aanwezig is.

Om te leven vanuit je ware essentie, keer je weer terug naar die bron van je bestaan, naar toen je nog helemaal puur en zuiver was. Het is dus zaak om verbinding te maken met je essentie, omdat je daar kunt voelen wat je voor jouw echt belangrijk is, wat jouw kracht schenkt. Het heeft geen enkele zin om liefde buiten jezelf te zoeken. Ja zeggen tegen een ander is mooi, zolang het maar niet ten koste van jezelf gaat. Er zijn voor jezelf, is jezelf voeden.

Als je je helende kracht wilt vinden, dan is verbinding maken met je binnenwereld de oplossing,’ het medicijn’. Je lichaam en geest bezitten een enorme kracht en wijsheid. Het geeft je duidelijke boodschappen over wat er speelt en wat er nodig is, in je lichaam en in je leven. Leren luisteren naar die boodschappen kan wonderen doen voor je lichamelijke, emotionele, geestelijke, sociale en spirituele gezondheid.

Door weer in verbinding te komen ( yoga = verbinding maken met lichaam en geest), met je ware essentie, kun jij leren om jezelf te helen. Door middel van meditatie, ademhaling, bewustwording en zelfstudie kom je in je ware staat van zijn en die is gelukzaligheid.

 Er is één gemeenschappelijke stroom, één gemeenschappelijke ademhaling. Alle dingen voelen met elkaar mee.

Hippocrates

 

.

 

Geen reacties

Wat is gelukzaligheid?

Gelukzaligheid is een toestand van de geest.

 

Geluk is een (tijdelijke) emotie.

Gelukzaligheid is je ware staat van zijn, de kern van wie je werkelijk bent. Datgene wat je was voordat je persoonlijkheid gevormd werd door de wereld waarin je leeft.

Zoals jij hebt leren overleven, met de identiteit die je je hebt eigen gemaakt, om zo het beste te kunnen functioneren in het dagelijkse leven. Je wordt dagelijks opgejaagd door hogere prestaties op het werk, je sociale verplichtingen, voldoen aan een gezonde leefstijl, social media bijhouden, een mening  hebben over (on)-belangrijke zaken die spelen enzovoorts…

Is dat gelukzaligheid? Is dat geluk?

Misschien dat laatste, maar geluk is een emotie van tijdelijke aard en die kun je dus ook weer verliezen. Wat staat er dan tegenover geluk? Ongeluk of verdriet of angst of…zeg jij het maar.

Als je al eens een staat van gelukzaligheid bereikt hebt in je leven dan weet je dat dat je ware staat van zijn is. Gelukzaligheid behouden is echter een werkwoord, daar moet je aan blijven werken. Deze ‘staat van zijn’ behoud je niet automatisch. Daar kun je echter wel wat aan doen. Jij kunt de sleutel in handen krijgen en houden om aan je eigen gelukzaligheid te werken!

Wie wil dat nou niet?

Waarom lukt het zovelen dan niet? Willen we wel maar kunnen we niet? Of worden we echt teveel beziggehouden met de dagelijkse dingen die zoveel energie van ons vraagt zodat er niets overblijft voor ons zelf? Behalve bingewatchen of urenlang op social media rondhangen? Of doodmoe op de bank in slaap vallen?

Hoe kun je dat dan veranderen?

Wil jij er eigenlijk wel echt toe doen?

Versta jij de kunst van het weglaten wat je niet langer meer dient?

Het vergt snoeiwerk want snoeien doet groeien. We hebben het hier niet in de eerste plaats over het loslaten van mensen of omstandigheden, maar over het loslaten van je eigen innerlijke geloofsovertuigingen die jou gehecht houden aan die omstandigheden, mensen of ingesleten gewoonten.

De sleutel tot je bevrijding is dus nooit iets of iemand buiten jezelf, maar hoe je er mentaal en/of emotioneel tegenover staat.  Als je mentaal en emotioneel werkelijk onthecht bent – wat in feite neerkomt op het feit dat je je emotioneel niet meer laat triggeren door wat er in en rondom je gebeurt -, dan ben je altijd in de werkelijke staat van zijn. In gelukzaligheid.

Dan bevind je je in de ware kern, het nulpunt van de schepping met een onbeschrijflijk gevoel van vrede en innerlijk vertrouwen. Het is een leerproces van vallen, evalueren en weer opstaan totdat de (eigen)liefde jou steeds meer in bezit gaat nemen en een steeds meer blijvend gevoel wordt. Je neemt volop deel aan het leven terwijl je tegelijkertijd in de kern van je wezen afstand neemt van de dingen die gebeuren. Je weet ze te relativeren en je verstaat de kunst om te reageren vanuit innerlijke kalmte of vrede.

Wil jij dat ook bereiken? Ik geef je graag de sleutel in handen!

Neem contact met me op als je dat ook wilt.

 

 

 

Menu
× Stuur me een appje!