Groene energie smoothie

Ontbijt, Recepten

Deze groene energie smoothie maak ik vaak als ik merk dat ik wat meer “green energy” nodig heb! Het is vooral lekker en gezond maar helpt je lichaam om te ontzuren. Wanneer ben je verzuurt en hoe werkt Ontzuren?

Wat is verzuring?

Ons voedingspatroon en onze levensstijl bepalen de zuurgraad van ons lichaam. Het bewustzijn over de werking van ons lichaam is bij veel mensen nog niet bekend en hoe ons voedingspatroon en onze levensstijl de gezondheid op de langere termijn kan beïnvloeden.  Door  bewerkte voeding, stress, medicijnen, overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen die het lichaam kwijt moet om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Voorbeelden van zure afvalstoffen zijn urinezuren en melkzuren.

Klachten bij een verzuurd lichaam:

Door een voedingspatroon dat een verzurend effect heeft op ons lichaam kunnen verschillende chronische klachten ontstaan. Zoals spijsverteringsklachten, ontstekingen en weinig energie.

Beperk verzurende factoren:

De factoren die het lichaam sterk verzuren, zoals stress, roken, medicijnen, overmatige spierbelasting en schadelijke straling, probeer die zoveel mogelijk te vermijden of te beperken.
Helaas is het in de huidige maatschappij niet of nauwelijks meer mogelijk om alle bovenstaande factoren te beperken of te vermijden. Een mobiele telefoon, draadloos internet, (recreatief) sporten, een gezellig feestje met wijn, bier, frisdrank en hapjes maken het leven voor veel mensen aangenaam.

Bron : www.mattison.nl

Aangezien ook ik me af en toe te buiten ga aan koffie, wijn, hapjes etcetera en daar dan ook van geniet maar wel bewust wil leven, zorg ik ervoor dat ik regelmatig een groene energie smoothie neem met bijvoorbeeld Alkagreens van Mattison.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.

INGREDIENTEN

  • 1 maatlepel Alkagreens
  • handjevol spinazie
  • paar walnoten
  • 1 theelepel kokosvet of olijfolie
  • 1/2 avocado
  • eventueel blauwe bessen of aardbeien of fruit van het seizoen
  • water/yoghurt of amandelmelk

 

INSTRUCTIES

Doe de ingrediënten bij elkaar in een blender of kom en meng het met de staafmixer of blender.

Je kunt het alleen met water doen of met yoghurt erbij of alleen met amandelmelk of een andere plantaardige melk.

Laat deze groene energie smoothie zijn werk doen en ik weet zeker dat het je mooi maakt van binnen en van buiten!

 

 

 

Delen is lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
× Stuur me een appje!