Super gezonde cheesecake

Ontbijt, Recepten

Vegan, gluten en lactosevrij.

Het is dé verse blauwe bessen tijd en die lust ik wel elke dag voor ontbijt en soms ontbijt ik met taart! Jawel, maar niet zomaar een taart, nee een echte gezonde rauwe vegan gluten-en lactosevrije taart. Met heel veel verse blauwe bessen en/of uit de diepvries.  Dit is een supergezonde en lekkere start van de dag en weer eens iets anders dan een bakje fruit met nootjes en yoghurt. Nootjes en fruit zitten er inderdaad ook in en wat zaden, dat is het eigenlijk. Plus je hebt niet eens een oven nodig, alleen maar een vriesvak en een beetje geduld.

Ben je benieuwd naar dit geweldige recept? Probeer het vandaag nog uit en dat eet jij morgen ook taart voor ontbijt!

INGREDIËNTEN

 

Benodigdheden: keukenmachine (aanbevolen) of blender & springvorm 20 cm (of kleiner)
De cashewnoten een nacht (8 uur) laten wellen, de dadels 30 minuten in heet water wellen

  • 170 gr rauwe gemengde noten
  • 140 gr cashewnoten
  • 2 el zelfgemalen chiazaad
  • 2 el pompoenpitten
  • 8 medjool dadels, ontpit
  • 3 rijpe, bevroren bananen
  • 500 gr verse bevroren blauwe bessen ( dus als je verse hebt dan laat je ze 1 nacht in de vriezer)
  • 1 tl zeezout
  • Agave siroop (optioneel)

INSTRUCTIES

 

Bereiding bodem:

  1. Doe de gemengde noten, pompoenpitten, zeezout en dadels in je blender totdat het goed gemengd is, voeg eventueel een scheut water toe indien de substantie te droog is.
    Mix het nog een keer. Strijk dit uit over de bodem van de vorm die je gaat gebruiken
  2. Voor de middelste laag: Doe de uitgelekte cashewnoten in de kom en maal deze tot een creme-achtige substantie
  3. Voeg 2 bananen, wat zout en eventueel de gewenste hoeveelheid zoetstof toe
  4. Pureer tot het helemaal glad is. Strijk gelijkmatig uit over de bodem. Als je bang bent dat de bovenlaag teveel gaat mengen met deze laag laat hem dan vast ‘opstijven’ in de vriezer
  5. Voor de bovenste laag: Doe vervolgens de blauwe bessen, het chiazaad en de laatste banaan tot een glad mengsel en voeg eventueel nog wat zoetstof naar smaak toe. Bewaar eventueel een handje besjes en wat rood fruit voor de afwerking
  6. Wederom gelijkmatig over de andere 2 lagen verdelen. Laat minimaal 4 uur rusten in de vriezer

Even wachten maar dan heb je wel iets heel lekkers!

Delen is lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
× Stuur me een appje!