Tijdens mijn leerzame en superleuke online kookcursus bij VIPhealthandnutrion, kregen wij dit recept op om thuis te bereiden. Het viel zo goed in de smaak dat ik het nog regelmatig maak deze soep is zo smeuïg en smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 250 + 50 grams bloemkool
- 1 liter bouillon (huisgemaakt)
- 1 kleine prei alleen wit
- 2-3 knoflooktenen geplet en geperst
- 4 el olijfolie
- 2 el witte balsamico azijn of witte wijnazijn
- 8 blaadjes salie
- optioneel hazelnootolie
- 20 gram gruyère
- zout/peper naar smaak
INSTRUCTIES
- Bloemkoolsoep: verwarm de oven voor op 220°C .
- Neem een pan met dikke bodem. Verhit 2 eetlepels olijfolie in de pan en zet de prei aan.
- Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten totdat alles zacht is. Voeg de 250
gram bloemkool toe en voeg royaal peper en zout toe. Bak 10 minuten in de
pan. - Neem de overige 50 gram bloemkool en hussel met 1/4 el olijfolie en
zout. Doe over op bakplaat en bak 7 minuten in de oven totdat de bloemkool
bruin is. Neem uit de oven en bewaar. Deze zijn voor de decoratie. Laat de
oven aan staan. - Doe de bouillon bij de bloemkool in de pan en laat 30 minuten zacht koken, met de deksel op de pan.
- Verhit de overige olijfolie in klein pannetje. Als de olie heet is , doe
je één voor één de salie blaadjes erin. Ze bakken licht en knapperig. Laat
niet kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. - Neem het stukje gruyère kaas en schaaf er plakjes af. Zet opzij. Deze zijn voor de decoratie
- Doe de soep over in een blender of keukenmachine samen en voeg de balsamicoazijn toe. Blender de soep tot een fluweelachtige
structuur. Maak op smaak met eventueel nog meer azijn, zout en peper. Doe terug in de pan en houd warm. - Doe de soep in een soepkom. Leg wat geroosterde bloemkool op de soep en de blaadjes salie op verschillende plekken in de soep. Druppel eventueel wat hazelnootolie erover en draai wat zwarte peper erover.
Bon Appetit!