Gevulde courgette bloemen

Diner, Lunch, Mediterraans, Recepten

Sinds kort heb ik 4 courgette planten in mijn bescheiden tuintje. En wat ben ik er blij mee want, in Griekenland hebben ze daar heerlijke recepten voor. En wist je trouwens dat je ook de courgettebloemen kan eten? Je kunt ze rauw verwerken in een salade maar de Grieken maken er een echt feestje van en die vullen de bloemen en frituren ze daarna in de olijfolie. En laat dat nou één van mijn meest favorieten voorgerechtjes zijn! Het is wel even uitvogelen hoe je die delicate bloemen kunt vullen zonder dat ze scheuren maar met een beetje mindfulle aandacht moet je toch een eind komen! Hier volgt het recept:

INGREDIËNTEN

 • 20 courgettebloemen
 • 200 gram feta
 • 200 gram ricotta
 • 3-4 takjes munt en peterselie
 • snufje peper + snufje paprikapoeder
 • bloem
 • 1/2 flesje bier
 • Gewone oliefolie (om te frituren)

INSTRUCTIES:

 1. Was de courgettebloemen voorzichtig en snijd de steel eraf. Verwijder, met een scherp mesje, de stamper uit de bloemen. Om dit makkelijker te maken, leg de bloemen eerst in koud water zodat de bloem open blijft staan.
 2. Voor de vulling verkruimel de feta met een vork in een schaal en vermeng het met de ricotta.  Voeg dan de gesneden groene muntblaadjes, peper en paprikapoeder toe en roer dit mengsel goed door elkaar.
 3. In een andere schaal voeg je al roerend het bier aan de bloem toe tot een mooi beslag.
 4. Open nu voorzichtig de courgettebloem en vul deze met het kaasmengsel, niet te vol want je moet de bloem nog kunnen dichtvouwen. Vouw de bloemblaadjes tegen elkaar en draai de puntjes van de blaadjes dicht, doop deze in het beslag zodat de hele bloem hier ruim mee bedekt is.
 5. In een koekenpan verhit je de olijfolie en beginnen we met het frituren van de courgettebloemen. Als de buitenkant goudbruin kleurt kunnen ze uit de olie gehaald worden.
 6. Heerlijk als voorgerecht met een glaasje ouzo of retsina!

Kali orexi!

Delen is lief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu
× Stuur me een appje!